Nelly.com

tisdag 18 juni 2013

Andra delen Kos 1993. Vår andra resa dit.

Det finns en liten by ovanför Kos Stad som heter Platani. Vi hade tänkt att bjuda alla på min födelsedagsmiddag. Det var Osman, som hade en kusin, som nyligen hade öppnat en ny krog där. Naturligtvis fick Osman göra beställningen och det blev en mängd grekiska smårätter, vin och mera. Här sitter hela gänget i väntan på maten. Det är Osman den vuxne längst ner till vänster. Vi åt och drack och när det var nåt som tog slut beställde vi in mer av det. Jia, min systerdotter hade bakat en födelsedagstårta också, som verkligen var god.
 Här är det deras minsta pojke Al, som beundrar Sibbe, när han "bryter av tummen" och för den fram och tillbaka.
 När vi frågade om han kunde göra likadant, så svarade han bara: ONT! Visserligen var han tvåspråkig, men svenskan var det kanske inte så mycket med då. Vi träffades igen när han var ungefär 13 år och då frågade han hur Sibbe hade gjort trixet med tummen. Det hade han inte glömt bort. Jag har sagt det tidigare. Denne lille gossen, är numera en lång och stilig kille med mörkt hår och skägg. Ja tiden den går. 

När det sen var dags att betala notan, så kom kusinen in och gav den till Osman, men Sibbe sa att det var han som skulle betala den. Han hade redan givit ett gott pris, men när han kom underfund med att Sibbe skulle betala, så satte han ner priset ännu mer. Vi var 10 personer barnen inräknade och notan gick på ungefär 700 svenska kronor på den tiden. Det var alltså vad 10 rätter, 2 flaskor rött och 2 flaskor vitt vin och lagom dricka till småpojkarna.
Här nedanför sitter Sibbe, hans dotter och hennes man hos Abraham, Osmans kusin, med två av sina medhjälpare på Restaurang Plaza vid stranden. Det var första året hos honom för oss, men alla övriga besök på Kos har alltid varit med besök hos Abraham också, så fort vi skulle bada i havet. Han är nu gift med barn och hans fru lagar en förtjusande god mat. Abraham är killen längst till höger av de tre stående.
 Näst sista kvällen den här gången var vi på en annan restaurang och åt. Sibbe ville absolut inte ha Pommes Frites, så han beställde bakad potatis i stället. När vi nästan hade ätit upp, så kom det en servitör med ett jättefat med Pommes Frites och ställde det framför Sibbe. Himmel vad vi skrattade. Det var just den rätte att bli serverad det. Men det visade sig att han hade tagit fel på bord och tog fatet igen och satte det vid rätt bord.
 Det här är verkligen ett foto med suddig kvalitet, men det råkade vara på samma restaurang nästa dag, då vi skulle äta en frukost innan avresan. Man kände förstås igen oss och vi skrattade gott den här gången också. Det blev ju ett foto på oss alla fyra i alla fall. Alla fotona är scannade, så kvaliten är inte så bra alla gånger.

Välkommen till min sida. Skriv gärna en kommentar så blir jag så glad. Gilla

5 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Fina kort fast du scannat dem! Vilka härliga minnen du har Gilla och ett sådant minne för händelser! Kramiz

Fenixmonas sa...

Jag borde kanske göra som du, börja att skriva ner...fast min marsstatistik finns i alla fall nedtecknad...Kramiz

Fenixmonas sa...

Mysko med Apollotemplet...nu kunde man liksom bara gå igenom...inget mer. Kramiz

Fenixmonas sa...

Det finns inget museum där utan det har ju alltid varit en stor öppen plats som man passerar på väg mot östra stranden. Fast kanske de har planer på att göra ett sådant...Kramiz

Fenixmonas sa...

Vi hade en underbart fin kväll på restaurangen i Side! Kramiz